• Dícséret - Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében 2013

  • Dícséret - Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében 2013

  • Dícséret - Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében 2013

Lakóépületek

Életünk fontos döntése amikor új házat építünk, bővítünk, felújítunk, vagy átalakítunk. Azon túl, hogy ez jelentős anyagi megterhelést jelent, hosszú időre meghatározzuk, hogy milyen körülmények között fogunk élni, dolgozni, illetve mennyire fogjuk jól érezni magunkat új környezetünkben. Nem mindegy, hogy az épülettől csak a mindennapi alapvető igényeink kiszolgálását várjuk, vagy szeretnénk, ha valami olyan készülne, ami megfelelően karakteres módon tükrözi, kifejezi a használó egyedi jellemét is.

A megbízó és az építész első találkozásakor tisztázásra kerülnek az igények és lehetőségek, kialakul a tervezési program, amely alapján elkészül majd a vázlatterv. Lehetőség szerint a megrendelő már az építésszel való első találkozásra hozza el az építéssel érintett ingatlan hivatalos térképmásolatát. Az építési helyszín szemrevételezésekor felmerülhetnek a tervező részéről külön kérések, pl.: a tervezéshez szükséges geodéziai felmérés készítése lejtős terep esetén stb..
Amennyiben a vázlatterv elnyerte a megrendelő tetszését, elkészítjük az építési engedélyezéshez az építészeti rajzokat, ill. elkészítjük és beszerezzük az egyéb szükséges dokumentumokat (statikai számítás, energetikai számítás, gépészeti műleírás, tűzvédelem, kéményseprő nyilatkozat stb.) is.

Az épület további sorsát is nyomon követjük, fontosnak tartjuk, hogy az általunk tervezett épületek a tulajdonos igénye szerint, tervek szerint készüljenek el. Ennek érdekében tervezői művezetés, vagy műszaki ellenőrzés keretében segítjük a kivitelezést, a használatba vételig.